Tämä sivu on tulostettu Merikarvianjoen internetsivuilta (www.merikarvianjoki.fi)Luvat ja säännöt > Kalastussäännöt

Kalastussäännöt

Kalastus on sallittu uistimella, perholla ja muilla keinotekoisilla vieheillä. Mato- toukka-, yms. eläviensyöttien ja syöttitahnojen käyttö on kielletty. Pilkkiminen on sallittu vain jokiluvalla, mutta syöttinä ei saa olla, toukka, syöttitahna tai muu luonnollinen syötti. Mato-onginta on kielletty. Kalastus on sallittu koko vuoden.

Merikarvianjoen kalastusluvan lisäksi tulee jokaisella 18–64-vuotiaalla kalastajalla olla suoritettuna valtion kalastonhoitomaksu. Tosite maksun suorittamisesta on oltava mukana.

Tulenteko on sallittu vain merkityillä nuotiopaikoilla. Pihapiireissä ja viljelyksillä kulkeminen on kielletty. Yksityisiä, jokirannan kiinteistöille meneviä teitä ei saa käyttää ilman lupaa, eikä autojen parkkeeraus saa aiheuttaa häiriötä muulle liikkumiselle.

Onginta ja pilkintä jokamiehen oikeudella sekä viehekalastus pelkällä kalastonhoitomaksulla on kielletty koko Merikarvianjoen alueella, alaraja Salmelankoskesta noin 200 metriä alavirtaan (Liinarannankoski)

Saaliskiintiö on 2 kirjolohta/vrk, vain perheluvassa on 3 kirjolohen kiintiö/vrk. Jos kiintiön haluaa ylittää, on lunastettava uusi lupa ennen kalastuksen jatkamista.

Kaikki taimenet, lohet, siiat ja harjukset on vapautettava aina koko Merikarvianjoen alueella.

Kalojen vapautus edistää kalakantojen luontaista lisääntymistä. Myöhään syksyllä ja aikaisin keväällä vältä kahlaamista sorapohjilla, mihin lohikalat ovat kuteneet. Kahluukiellot on merkitty maastoon.
»Palaa Luvat ja säännöt -sivulle
 Merikarvianjoki • Toiminnanjohtaja Marianne Hakala • Puh. 040 831 5998